Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Правят Пади Лоу шеф в Уилямс

Правят Пади Лоу шеф в Уилямс

66
0

Досегашният технически директор на Мерцедес Пади Лоу ще напусне екипа и ще се присъедини към Уилямс, където ще заеме шефска позиция, съобщава motorsport.com, позовавайки се на свои източници. Информация за напускането на Лоу се появи още в края на миналата година, като още тогава се твърдеше, че той няма да отиде във Ферари, а ще се присъедини към отбор, базиран във Великобритания.

За момента официално потвърждение от тима на Мерцедес за напускането на Лоу няма. Смята се, че той не е успял да се договори с тима за нов контракт и е информирал шефовете на тима, че ще си тръгне след завръщането си на работа след коледните празници.

Има предположения, че очакваното преминаване на Валтери Ботас от Уилямс в Мерцедес включва и договорка Пади Лоу да започне работа за Уилямс веднага, без да се налага да чака определеното според договора си време, преди да влезе в длъжност. Очакванията са Лоу да заеме поне позицията на технически директор в Уилямс или дори тази на спортен директор.

Досегашният технически шеф на Тима Пат Саймъндс напусна след края на 2016 г. За най-вероятен заместник на Пади в Мерцедес се счита Джеймс Алисън, който напусна Ферари през пролетта на миналата година.