Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Андрети иска да знае до средата на август дали Алонсо ще кара...

Андрети иска да знае до средата на август дали Алонсо ще кара догодина в Индикар

248
0

Фернандо Алонсо трябва да вземе решение за бъдещето си буквално до две седмици, тъй като Майкъл Андрети иска да знае до средата на август какво ще прави двукратният световен шампион във Формула 1 догодина. Синът на легендарния Марио Андрети е свързван с проекта на Макларън за отбор в Индикар. Той работи заедно с тима от Уокинг по участието на Алонсо в 500 мили на Индианаполис през 2017 г.

„Навлизаме в решаващ период, в който до седмица или малко по-късно трябва да свършим определени неща”, заяви Андрети пред Аутоуик. „Бих се радвал да дойде, защото е удоволствие да се работи с него. Много се забавлявахме на Инди и според мен би било страхотно да изкараме цял сезон. Според мен екипът му помогна много тогава и ако реши да кара при нас, ще има добра скорост още от първия старт.”

Андрети допълни, че Фернандо бил най-милият човек и нямал нищо общо с човека пред телевизионните камери.

„Присъединяването му ще създаде шум, вълнение, а това не може да се купи. Усещането е същото като в началото на 90-те години (на ХХ век), когато нещата започнаха да се случват за Индикар. Сега имаме възможността да направим нещо добро, ако преценим момента за идване на Фернандо”, каза още Андрети.

Самият Алонсо казал преди време на американеца, че би карал цял сезон в Индикар, но няма да участва само в Инди 500 за втори път. През 2017-а, котато Такума Сато спечели на овала в Индианаполис, испанският пилот не завърши заради повреда на двигател. Този сезон той се състезава едновременно във Формула 1 и шампионата за състезания по издръжливост (WEC), като спечели 24 часа на Льо Ман.