Начало Автомобили Lamborghini работят върху нещо ново

Lamborghini работят върху нещо ново

48
0

Lamborghini явно подготвят нещо ново, тъй като представиха два тийзъра на модел, който видимо се различава от настоящите предложения на пазара.

Веднага се появиха серия публикации, които спекулираха, че колата може да бъде толкова очаквания Murcielago SV – по-лека и мощна версия на настоящия суперавтомобил. Някои твърдят пък, че това може да бъде екстремен четириврат автомобил, който да се конкурира с Aston Martin Rapide и Porsche Panamera.

Сравнявайки най-новия тийзър със снимки на Gallardo и Murcielago, лесно може да се види, че настоящата остра линия на серийните модели не се появява на снимката. Това потвърждава, че предната ос на новия прототип ще бъде изнесена по-напред от кабината в сравнение с Gallardo и Murcielago.

Друга ключова разлика е профилът на предния капак. Този на тийзъра не се спуска толкова рязко, както при Gallardo и Murcielago, което означава и че това може да е бъдещ GT с предноразположен двигател – както при оригиналната Miura или при евентуален седан. Други характерни черти включват нови странични отвори, преден спойлер от въглеродни влакна, гуми Pirelli PZero Rossa, както и мотив с италианското знаме.

В официалното си прессъобщение автомобилният производител казва, че прототипът „не е просто ново Lamborghini, а нов свят”. Италианците продължават да превъзнасят бъдещия си модел, като казват, че това е „Италианската кола”.