Начало Автомобилни новини Новият Land Rover Defender представя първата в света двойна eSIM свързаност на...

Новият Land Rover Defender представя първата в света двойна eSIM свързаност на CES 2020

357
0

Семейството на Land Rover Defender демонстрира двойна eSIM връзка на най-голямото световно изложение за потребителска електроника – CES 2020. Новият Defender е първият автомобил с два вградени LTE модема за подобрена свързаност. Новата сензорна информационно-развлекателна система на Jaguar Land Rover от Pivi Pro споделя електронен хардуер с най-новите смартфони.

Бързата и интуитивна система Pivi Pro позволява на клиентите да се възползват пълноценно от технологията на софтуера Software-Over-The-Air (SOTA) на новия Defender. Това се случва без да се прави компромис с възможностите на автомобила да предава музика и да се свързва с приложения в движение. Със специално разработените LTE модем и eSIM технологията SOTA може да работи във фонов режим без да влияе на стандартната връзка, осигурена от отделния модем и eSIM на информационно-развлекателния модул.

Настройката на Pivi Pro за постоянна свързаност е разположена в сърцето на купето на новия Defender

10-инчовият сензорен екран с висока разделителна способност позволява на водачите да контролират всички аспекти на автомобила. Използва се същият хардуер за обработка като при най-новите смартфони. В допълнение потребителите ще могат да свържат две мобилни устройства към информационно-развлекателната система едновременно с помощта на Bluetooth, така че водачът и спътникът му да могат да се насладят на пълна фунционалност.

“Новият Defender разполага с цифровия капацитет да осигурява на потребителите свързаност, актуализации и забавление навсякъде и по всяко време”, коментира директорът „Свързани технологии и приложения” в Jaguar Land Rover Питър Вирк.

„Можете да оприличите дизайна на системите на мозъка. Всяка половина се радва на собствената си свързаност за ненадминато и непрекъснато обслужване. Подобно на мозъка едната страна на системата се грижи за логически функции, като SOTA, докато другата е заета с по-творчески занимания.”

Pivi Pro е със своя собствена батерия, така че системата е винаги включена

В резултат на това навигацията работи от момента, в който шофьорът седне зад волана.

LTE свързаността позволява на новия Defender да се свързва и с множество мрежи в различни региони. Така се намаляват прекъсванията, причинени от „дупки” в покритието на отделни доставчици. Освен това базираната на облачната технология архитектура, предоставена от CloudCar, улеснява достъпа и използването на съдържание и услуги в движение. Системата дори ще поддържа плащания за паркинг.

Land Rover представя своята модерна технология Pivi Pro на изложението за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас с новите Defender 110 и 90.