Начало Автомобилни новини Land Rover Defender – партньор на Червения кръст

Land Rover Defender – партньор на Червения кръст

33
0
Defender 130 Outbound

Тази година всъдеходът Defender празнува 70-годишнината на сътрудничеството на Land Rover с Британския червен кръст.

Корените на Defender може да бъдат проследени до първата серия Land Rover, дебютирала на автомобилното изложение в Амстердам през април 1948 г. Тя започва да обслужва Движението на Червения кръст и Червения полумесец през 1954 г. Тази година се навършват 70 години от въвеждането в експлоатация на този първи специално адаптиран модел. Автомобилът е използван като подвижна аптека в пустините на Дубай.

Днес ангажиментът на Defender за подкрепа на общностите в криза продължава с обявяването на най-новия водещ проект. Мястото е в Италия, родината на най-голямата хуманитарна организация в света, основана преди 160 години.

На тържеството по случай юбилея на движението, замислено преди 160 години от основателя Хенри Дюнан в Солферино, на Италианския Червен кръст беше предаден специално оборудван Defender 130 за спешни случаи. Автомобиът е екипиран с усъвършенствана сателитна комуникационна техника. Той ще осигурява непрекъсната връзка и достъп до някои от най-труднодостъпнит пострадали от бедствия места в страната.

Новият автомобил е модифициран с помощта на специалисти от Италианския Червен кръст, за да се справя с извънредни спешни ситуации. Така усилията за помощ никога няма да бъдат възпрепятствани от прекъсвания в мобилната мрежа – често срещан проблем при природни бедствия.

Defender 130 Outbound за Италианския Червен кръст

Пионерският проект включва използването на сателитна технология чрез антена, монтирана на покрива на автомобила. Системата вече се използва в статичните звена за спешна помощ на Италианския Червен кръст. Сега тя ще бъде внедрена за първи път в мобилна единица. Носителят е Defender 130 Outbound, готов да се справя с най-неравния терен и най-предизвикателните условия.

Автомобилът ще бъде оборудван също с лебедка и теглич.  Така ще може да използва напълно капацитета за теглене на Defender 130 Outbound от 3000 кг. Производителят работи с Британския Червен кръст и Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец (IFRC). Всъдеходите помагат на уязвими общности по целия свят да се подготвят, да реагират и да се възстановят след кризи. През седемте десетилетия партньорството е оказало положително въздействие върху живота на над два милиона души в повече от 50 държави.