Начало Автомобили Land Rover готви наследник на легендарния Defender

Land Rover готви наследник на легендарния Defender

92
0
Defender,francfurt,Land Rover

Британската марка Land Rover работи по напълно нов вариант на прочутия си модел Defender. Той трябва да е напълно готов до 2015 г., но на изложението във Франкфурт ще бъде представен неговия прототип и ще бъде анализирана реакцията на пресата и публиката.
Land Rover DC100 e модерна интерпретация на превърналия се в икона легендарен модел Defender. Той е запазил някои стилистични елементи на първата серия на модела, излязла през далечната 1948 г. Концептът обаче има по-съвременен силует, замаскирани предни и задни колони, като последните са с клетъчна структура.
Шефът на проекта Гари МакГовърн твърди, че конструирането на „наследника“ e най-голямото предизвикателство, пред което някога се е изправял. Изтъква, че е изключително трудно да се създаде нов автомобил, който да надминава по възможности всепризнатия лидер в света на офроуда. Затова споделя, че концептът е само началото на един 4-годишен труд в името на новия Defender на 21 век.
Глобалният бранд директор Джон Едуардс пояснява още, че изцяло новият модел ще бъде верен на своето наследство, като ще отговаря напълно на съвременните тенденции в развитието на автомобилостроенето. Компанията ще заложи на фин дизайн и ненадминати 4х4 способности.
В оценката на проекта ще могат да се включат и всички почитатели на марка по света, чието мнение вече се следи в споделят в социалните мрежи Facebook и Twiitter.