Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ландо Норис получи разрешение да стартира в надпреварата

Ландо Норис получи разрешение да стартира в надпреварата

2882
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка Макларън
Ландо Норис получи разрешение да стартира в утрешната надпревара за Гран при на Белгия. Британецът катастрофира тежко в секцията Червената вода в началото на Q3. След това успя да излезе сам от потрошения болид и бе закаран за преглед в медицинския център, където му бе направена рентгенова снимка. За щастие младият състезател не е получил сериозни наранявания след тежкия инцидент и ще може да вземе участие в състезанието.

„След преглед в медицинския център бе разрешено на Ландо Норис да вземе участие в предстоящата надпревара“, се казва в изявление на Макларън.

В същото време Себастиан Фетел заяви, че е недоволен от решението на стюардите да не развеят червен флаг в началото на Q3. Германецът се оплака от лошите атмосферни условия и поиска сесията да бъде спряна. Малко след това се случи катастрофата на Норис, която според Себастиан е можело да бъде предотвратена.

„Когато минах през завоя имаше огромно количество вода. Ако сесията бе прекратена, нямаше да се стигне до такъв тежък инцидент. Условията на пистата бяха много тежки. Най-важното е, че Ландо е здрав и ще продължи да се състезава“, каза Фетел.

В същото време Даниел Рикиардо записа най-добрия си резултат като пилот на Макларън. Австралиецът даде четвърто време и успя да изпревари своите преки съперници.

Малко след това стана ясно, че Макларън ще сменят скоростната кутия на болида на Норис. Така той ще потегли 5 места по-назад на стартовата решетка.