Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Латифи ще кара за Рено в тестовете на Пирели

Латифи ще кара за Рено в тестовете на Пирели

42
0

Пилотът от Формула 2 Никола Латифи ще кара болида на Рено в F1 на тестовете на гумите на Пирели днес на пистата Каталуня в Барселона. Канадецът е тестпилот на френския тим, като прави изпитания за отбора в Испания миналата година през май на Силвърстоун. Досега обаче той не е карал в официална тренировка от Гран при уикенд.

Вчера за Рено в първия от двата дни тестове на Пирели кара Джолион Палмър, а днес зад волана ще седне Латифи. В изпитанията на Пирели тези два дни участва и тимът на Торо Росо, като постигнатите времена не се съобщават.

„Това е вълнуваща стъпка за Никола, каза управляващият директор на Рено F1 Сирил Абитебул. – Той ще кара нашата кола от сегашното поколение според новите правила на същата писта, където преди 3 дни се състоя Гран при на Испания. Това ще е безценен опит за него.“

Кариерата на Латифи преминава през италианската Формула 3, европейската F3 и Формула Рено 3.5. Сега във Формула 2 кара за тима на DAMS, където съотборник му е друг пилот по развитието на Рено Оливър Роуланд.