Начало Рали Латвала покри повече от 430 км в тестовете в Сардиния

Латвала покри повече от 430 км в тестовете в Сардиния

27
0
Яри-Мати Латвала

Яри-Мати Латвала се върна зад волана на Форда Фиеста WRC, след като счупи лявата си ключица и пропусна заради контузията рали Аржентина.

Финландският пилот направи двудневен тест заедно със съотборника си Петер Солберг в Сардиния като подготовка за предстоящата надпревара в Гърция. Връщането му на трасе се случи месец след инцидента.

Победителят от Швеция претърпя операция и след това се подложи на интензивна физиотерапия и тренировки, за да е готов за Акрополис (25-27 май). В Сардиния той натрупа 435 километра по време на тренировките и отбеляза сериозна стъпка напред във възстановяването си.

Отначало внимавахме, за да видим как ще се справи ръката, как ще поеме натоварването – обясни Латвала. – През втория ден натиснахме повече. Направихме три 30-километрови бягания. В Гърция най-дългата отсечка е 25 км, така че се чувствам наистина уверен за състезанието там. Чувствам се добре и съм доволен от теста – допълни финландецът.

Заедно с него на изпитанията бе физиотерапевтът, с когото работеше в родината си – да проследи работата и реакциите на ръката. Това, сподели Яри-Мати, е било от изключителна полза.