Начало Рали Латвала увеличи преднината си, Ожие едва не удари крави (ВИДЕО)

Латвала увеличи преднината си, Ожие едва не удари крави (ВИДЕО)

51
0

Яри-Мати Латвала с Фолксваген Поло увеличи преднината си на върха след втория ден от рали Мексико, 3-и кръг от първенството на WRC. Финландецът вече е с 32,1 сек пред своя съотборник и шампион Себастиен Ожие след 10 отсечки, като успя да го изпревари с 10 сек при второто преминаване на дългия 54 км етап El Chocolate, възползвайки се от по-задната си стартова позиция по отсечката.

Ожие трябваше да „чисти” пътищата през целия ден и с оглед на това изоставането му на този етап от ралито е съвсем нормално. Той трябва и да е доволен, че се размина с удар с няколко телета и крави, изскочили на трасето.

Силен ден направи Дани Сордо с Хюндай, който заема 3-ата позиция в общото класиране, на 1:15.6 мин от Латвала. Испанецът имаше проблеми с педала на газта в 7-ия пробег, както и с прегряващи спирачки, но въпреки това е на половин минута пред Андреас Микелсен с третия заводски Фолксваген.

Пети и шести са Хейдън Падън с Хюндай и Мадс Остберг с Форд Фиеста от М-Спорт, като последният получи 10 сек наказание за фаул старт за една от отсечките. Австралиецът пък счупи окачване и изгори леко ръката си, докато го оправяше с навигатора си, но продължава в надпреварата.

От битката за челните позиции отпадна Тиери Нювил с третия Хюндай, след като допусна грешка още в първата отсечка за деня и счупи окачването на колата си, нанасяйки й много сериозни повреди.