Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лауда и Волф подписаха нови договори с Мерцедес

Лауда и Волф подписаха нови договори с Мерцедес

56
0
Ники Лауда,Тото Волф

Шефът на борда на директорите на Мерцедес в F1 Ники Лауда и спортният директор на екипа Тото Волф са подписали нови договори с тима до края на 2020 г. Волф, който се присъедини към отбора през февруари 2013 г., ще задържи своите 30% дялово участие. А Лауда, който се присъедини към Сребърните стрели през 2012 г., пък ще запази своите 10%.

В последно време в тима имаше сериозни промени, като доскорошният технически директор Пади Лоу напусна тима и от март ще започне работа в Уилямс, а на негово място бе привлечен Джеймс Алисън, който до миналата година работеше във Ферари. Шампионът на тима Нико Розберг пък се оттегли от спорта и бе заменен от Валтери Ботас.

„През 2013 г. преструктурирахме управлението на тима с ясната цел да подобрим представянето си, заяви изпълнителният директор на Даймлер Дитер Цетче. – Оттогава резултатите надминаха нашите очаквания. Ключов фактор за този успех беше комбинацията от предприемаческите умения на Тото и опита на Ники. Подновените им договори дават на нашата програма важна приемственост за следващите 4 години.”