Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лауда критикува Браун за заповедите от бокса

Лауда критикува Браун за заповедите от бокса

40
0
Ники Лауда,Рос Браун

Председателят на борда на Мерцедес във Формула 1 Ники Лауда разкритикува шефа на тима Рос Браун за прилагането на заповеди от бокса по време на Гран при на Малайзия. Англичанинът нареди на Нико Розберг да пази позицията си и не му разреши да изпревари Люис Хамилтън към края на надпреварата на пистата Сепанг.

След финала британският пилот се извини на съотборника си и заяви, че Нико е заслужавал мястото на подиума. Браун от своя страна каза, че е щял да постъпи по същия начин, ако пилотите вървяха в обратен ред.

От чисто спортна перспектива, това действие бе погрешно. Трябваше да пуснат Розберг. Трябва да говорим с Рос дали ще използваме тази стратегия отсега нататък – е категоричен Лауда, цитиран от британския Таймс.

Реакцията на трикратния световен шампион във Формула 1 е с обратен знак спрямо тази на Тото Волф. Моторспорт директорът на Мерцедес подкрепи Браун, макар да призна, че заповедите от бокса не допринасят изобщо за подобряване на шоуто.

– Имаше противоречие. И двамата ни състезатели бяха с проблеми с горивото – не бяхме сигурни дали ще успеят да стигнат финала. Бяха предупредени за ситуацията. Нико демонстрира, че е фантастичен член на екипа и остана на позицията си. Положението не бе идеално от спортна гледна точка, тъй като не е нещо, което хората искат да виждат. Аз също не бих желал да го наблюдавам, но понякога се налага да вземеш решение и Рос го направи. За отбора бе важно да спечелим това трето и четвърто място. Но, да, не бе фантастично изпълнение – обясни Волф.

Противопоставянето на Лауда и Волф може да окаже влияние в развитието на ситуацията около Браун. В началото на годината се говореше, че Пади Лоу (който вече не е технически директор на Макларън, но остана в Уокинг до края на договора си) е гласен за позицията на Рос. Впоследствие тези слухове бяха разсеяни, но все още не е ясно каква ще е структурата след присъединяването на Лоу.

Волф пък притежава повече акции от отбора в сравнение с Лауда.