Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лауда не отрича, че Фетел може да премине в Мерцедес

Лауда не отрича, че Фетел може да премине в Мерцедес

47
0

Шефът на борда на директорите на Мерцедес в F1 Ники Лауда не отрече слуховете, че Себастиан Фетел може да премине в Мерцедес от следващия сезон. Според известния телевизионен анализатор и бивш собственик на тима на Джордан – Еди Джордан, Фетел има предварително споразумение със Сребърните стрели за 2018 г. По думите на Джордан в Мерцедес водят разговори с Фетел и не е изненадващо, че го правят.

В интервю за немското издание Auto Bild Лауда не отрече информацията, а похвали Фетел и изтъкна неговите умения: “Той (Себастиан) е най-добрият в момента. Той е директен човек и не говори много. Знае какво иска, знае къде трябва да търси още, за да извлече максималната скорост от колата. Той просто е невероятен.”

Другият пилот на Ферари Кими Райконен пък смята, че има шансове да се пребори за титлата този сезон. Според финландеца битката ще бъде между него, Фетел и двамата пилоти на Мерцедес – Валтери Ботас и Люис Хамилтън. В момента фаворити са Фетел и Хамилтън. Германецът води с 86 т. след първите 4 старта, следван от Люис със 73.

„Много се радвам, че Валтери спечели в Русия, коментира Ледения. – Хората си мислят, че ние имаме нещо против един друг, защото сме с близки показатели и вече веднъж или два пъти се борихме твърдо на пистата. Аз обаче съм много щастлив за неговата победа.

Това не значи, че не се радвам, когато Себ печели. Ще бъде оспорвана битка между двете Ферари и двата Мерцедес-а през тази година. Затова ще е вълнуващо. В много от случаите обаче всичко ще се реши от това, което ще се случи в първата обиколка. Дано нещата да бъдат по-добри за нас.”