Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лауда: Шумахер ще спечели още този сезон

Лауда: Шумахер ще спечели още този сезон

41
0
Михаел Шумахер

В момента Михаел Шумахер е зает с критики към Пирели, вместо с печеленето на победи, но Ники Лауда вярва, че пилотът на Мерцедес ще успее да грабне победа до края на тази година. Това разкри австриецът пред вестник Билд.

„Шумахер все още умее да печели“, заяви Лауда. „Мерцедес накрая са в състояние да се борят за победи. Това със сигурност ще е възможност и за Михаел да покаже качествата си. Той е от толкова години в този спорт. Ясно му е, как функционира всичко. Успехът на Розберг със сигурност го е възбудил повече, отколкото да го е разочаровал. Той ще се пребори. Ще спечели победа още през този сезон.

Надпреварата в Барселона винаги е била ключово състезание. Това е състезанието, където се виждат повечето нови решения на отборите и съотношението на силите може да се промени. Хубавото е, че през тази година тимовете имаха възможността да изпробват тези части в тестовете. Защото иначе, ако нещата не функционират може направо да отпишеш целия сезон. Но така ще е и при Ферари, ако нововъведенията им не дадат резултати.

Трасето в Барселона е много взискателно към техниката и особено към аеродинамиката. Но освен притискане е необходим и достатъчно грип. Идеята е да може да се кара колкото се може повече време с притежаващи достатъчно ресурс гуми. Но сега всички имат известни затруднения с разбирането на този компонент.

Но ще видим, кой си е свършил домашната работа най-добре. От решението на състезанието в Испания ще видим каква е тенденцията поне за следващите 4-5 състезания. Въпреки че следващото състезание ще е Монте Карло. Температурният диапазон, в които работят гумите е много малък. Силите са почти изравнени и това е хубаво, дано да остане така. За мен лично е трудно да отлича изявен фаворит за титлите.“