Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер си поставя за цел да спечели 2 победи през 2019 г.

Льоклер си поставя за цел да спечели 2 победи през 2019 г.

109
0
Ферари,Шарл Льоклер

Шарл Льоклер обяви, че си поставя за цел през 2019 г. да спечели 2 победи във Формула 1. Роденият в Монако пилот тази година бе пилот на Заубер, а догодина ще кара за екипа на Ферари и ще бъде съотборник на Себастиан Фетел.

Льоклер направи много силен сезон с швейцарския отбор, като го изведе до 8-ото място в класирането при конструкторите. Това убеди шефовете на Ферари да го наемат за заместник на мястото на освободения Кими Райконен.

„Не чувствам напрежение, каза Льоклер по време на церемонията „Златния шлем“ на Аутоспринт в Италия. – Усещам подкрепата на тима и трябва да кажа, че съм щастлив. Целта ми е да дам най-доброто от себе си и да оправдая очакванията на тима.

Ще имам до себе си пилот като Себастиан Фетел, който ще ми оказва важна помощ да израсна и да се уча. Той е чудесна личност, както и страхотен пилот. Познавам го, откакто работих в симулатора в Маранело. Той ми благодари за свършената работа.“

Относно целите за 2019 г., Льоклер каза, че иска да спечели няколко състезания, като най-вече иска да победи в домашната си надпревара в Монако и на Монца.