Начало Други Лефтеров с 2-о място в класа си на Спа в GT4

Лефтеров с 2-о място в класа си на Спа в GT4

132
0
Павел Лефтеров

На 21 и 22 юли се проведе четвъртият кръг от Европейските серии GT4 на пистата Спа. Тя е любимата на Павел Лефтеров. На нея той спечели първата си двойна победа в същите серии през 2015 г., а след това почти от всяко състезание в Белгия се завръщаше с купа. Така стана и миналия уикенд, като българският пилот завърши 2-и в своя клас.

Състезателният уикенд започна много обнадеждаващо. По време на свободните тренировки Лефтеров и съотборникът му Мигел Кристовао от Португалия записаха второ и трето време в клас Pro-Am с BMW GT4.

По време на квалификациите обаче и двамата бяха сред 20-те пилоти, които получиха наказания за излзиане от очертанията на пистата. Така се озоваха в средата на стартовата решетка за състезанията в неделя.

Първият старт направи Мигел Кристовао, който стартира от 25-та позиция. Поддържаше добро темпо и спечели 5 позиции. След „питстопа“ Лефтеров бързо се придвижи напред и след финала двамата се поздравиха с подиум и второ в клас Pro-Am.

Във второто състезание обаче, въпреки шансовете за подиум, още в първите минути, след контакт на Лефтеров с друг автомобил, се наложи излизане в зоната за сигурност и отпадане от надпреварата.

Следващият старт на Павел Лефтеров е отново на Спа-Франкрошам на 28 и 29 юли в едномарковия шампионат Lamborghini Super Trofeo.