Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис: Имах мечтана кола за каране

Люис: Имах мечтана кола за каране

63
0

Люис Хамилтън заяви, че е имал кола мечта за каране по време на състезанието за Гран при на Италия на Монца. Британецът спечели с лекота състезанието след старт от полпозишън, като взе втора поредна победа и излезе начело в шампионата, имайки 3 точки повече от досегашния лидер Себастиан Фетел от Ферари.

„Днес колата беше фантастична и наистина мечтана за каране, заяви Люис след финала. – Последните 2 състезания бяха изключително силни за нашия тим. Ставаме все по-силни. Не съм сигурен защо темпото на Ферари не бе по-близко до нашето.

Но колата се усещаше фантастично, особено в първата серия от обиколки с гуми суперсофт. Тъй като нямаше никой зад нас, можехме да удължим живота на гумите ни. Ако Ферари бяха зад нас, щяхме да натискаме повече. Но в крайна сметка свършихме по-добра работа от тях този уикенд.”

Хамилтън, който каза на подиума, че моторът на Мерцедес определено е по-добър от този на Ферари, заяви, че заплахата от Ферари в следващите състезания остава. След 2 седмици предстои надпреварата в Сингапур, където трасето определено се счита за по-подходящо за Скудерията.

„Разликата още е малка и има още много дълъг път до края, каза Люис. – Отиваме на писта, където във Ферари би трябвало да са бързи с високите нива на притискаща сила. Битката ще продължи. Дълго време Себастиан водеше в шампионата и да водя сега аз е страхотно чувство.”