Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис: Можех да съм още по-бърз

Люис: Можех да съм още по-бърз

39
0

Люис Хамилтън заяви, че е можел да бъде още по-бърз в квалификацията за Гран при на Малайзия. Пилотът на Мерцедес спечели полпозишъна сравнително лесно, като изпревари съотборника си Нико Розберг с 0.4 сек. Британецът допусна грешка в завои 13 и 14 и можеше да свали още от постижението си от 1:32.850 мин.

„Огромна благодарност на тима ми, който продължи да се подобрява през цялата година, заяви Люис, който постигна 8-ия си полпозишън за сезона. – Колата тази година е най-добрата, която сме имали на това трасе. Екипът ни свърши страхотна работа. Забавлявах се в обиколката си и болидът бе фантастичен.

Не усещах, че нещо може да ни спре. Като тим имаме фантастично темпо. А разликата спрямо представянето ми в Сингапур е като ден и нощ. Там успях да направя може би само по 2 обиколки както трябва във всяка сесия. Тук навъртях много повече и направих добри стъпки напред.“

Хамилтън също така очаква Ред Бул и Ферари да са по-голяма заплаха за Мерцедес утре в състезанието. Днес и двата тима бяха на над половин секунда от времето на Люис, но в надпреварата изоставането им може да е по-малко.

Относно качествата на обновеното и преасфалтирано трасе, шампионът коментира: „Трасето генерално е по-добро, много по-гладко и изглежда, че работи по-добре с гумите спрямо предишните години.“