Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ЛИМИТИРАНА СЕРИЯ НА RAV4 ПРИСТИГА У НАС В ОГРАНИЧЕНО КОЛИЧЕСТВО

ЛИМИТИРАНА СЕРИЯ НА RAV4 ПРИСТИГА У НАС В ОГРАНИЧЕНО КОЛИЧЕСТВО

82
0

София, 1 септември, 2005 г. – Тоyota произведе специална серия на Rav4 – Rav4 Limited. Ексклузивно за българския пазар TM АУТО успя да договори лимитиран внос на 100 бройки от ограничената серия.

RAV4 (Recreational Active Vehicle 4-wheel drive) е посрещнат на световния пазар през 1994 г. като “едно от най-яките неща, изобретени в Япония, след появата на Уолкмена.” И това не е случайно – автомобилът притежава всичко необходимо за комфортно шофиране както в градски условия, така и на планински терен. Наречен е “urban-city off-roader”. Обявяван е за най-добър нов продукт, няколко пъти за най-добър SUV малък автомобил, за кола на годината.

Продажбите на RAV4 също свидетелстват за огромния интерес към него – през 1994 г. те надскачат 9 пъти предварителните прогнози, а вече единадесет години RAV4 е сред най-търсените модели на Toyota. През миналата 2004 г. той е четвъртият по продажби в цял свят.

През 2005 г., благодарение на своя опит и обратна връзка с клиенти в цял свят, Toyota реши да разработи и произведе “мечтания” RAV4, който е с максимално високо ниво на оборудване, предлага се в няколко цвята (четири), на оптимално добра цена. Той се нарича Rav4 Limited. ТМ АУТО ООД, изключителният представител на Toyota за България, успя да се споразумее в България да бъдат докарани 100 автомобила от тази лимитирана серия.

Rav4 Limited притежава оборудване, което се предлагат като екстри при другите модели и спецификации Rav4 – круз-контрол, електрохроматично огледало и тонирани стъкла. Limited също така е с алуминиеви джанти и люк, с които могат да се похвалят само най-луксозните Rav-ове. Оборудван е с 4×4 системата на Lexus-RX 300, най-продаваният модел от джиповете на Lexus. Както всички модели на RAV4, така и самият Limited притежава голям брой устройства и системи, създадени да предпазят шофьора и неговите пасажери в случай на инцидент: здрав корпус с отлична защита срещу удар, триточкови предпазни колани с дообтегачи и ограничители на силата за предните места, общо осем въздушни възглавници (предни и странични). Концепцията WIP (“намаляване на травмите от камшичен удар”), използвана при предните седалки, помага да се избегнат травмите на врата при удар отзад.

RAV4 Limited е с превъзходна стабилност, оборудван с VSC с TRC – тези две системи с електронно управление помагат да се запази сцепление и оттам контрол на автомобил, независимо от пътните условия. Тази система функционира, прилагайки избирателно спирачна сила към съответното колело, за да запази устойчивото движение на автомобила по желаната траектория.

100-те автомобила от специалната серия RAV4 Limited ще бъдат пуснати на българския пазар през месец септември. “Очакваме доста голям интерес, предвид обичайно високите продажби на RAV4 у нас (36,2% пазарен дял в сегмента си до средата на 2005 г.). RAV4 Limited притежава перфектни пропорции за всеки пазар, серията му се нарича “специална серия на атрактивна цена”, което обобщава с малко думи многобройните му предимства.” – споделиха от ТМ АУТО ООД.