Начало Рали Льоб без проблеми остава начело в рали Монте Карло

Льоб без проблеми остава начело в рали Монте Карло

33
0
Себастиен Льоб

Себастиен Льоб продължава да води в рали Монте Карло без каквито и да е проблеми. Авансът на осемкратния световен шампион в първия кръг от световния шампионат за 2012 г. вече е повече от 2:12 минути. Втори във временното генерално подреждане все още е Дани Сордо (Мини). За третата позиция обаче се оформя битка. Петер Солберг поизостана от испанеца, но Мико Хирвонен го настигна и вече е само на 23 сек от пилота на Форд.

Само три отсечки имаше през днешния ден, като след последната (13-та за надпреварата) екипажите и отборите потеглят за Монако. Льоб избра най-правилния вариант за гуми сутринта и се придвижи добре през леда, калта и водата, макар да призна, че изобщо не му е било лесно.

Денят наистина бе труден, макар вероятно отстрани да не изглежда така. Не поемах никакви рискове, тъй като наистина исках да стигна до Монако. С такъв голям аванс мога да си позволя глътка въздух, но не повече – в това рали ситуацията може да се промени за един етап – заяви шампионът.

Съотборникът му Хирвонен постигна невероятно темпо днес и спечели две от отсечките. Финландецът бе изключително уверен там, където трасето бе сухо. Ако прогнозата за утре се оправдае – а тя е за слънчево време, то Мико спокойно може да притисне Солберг. Петер от своя страна бе със спукана предна лява гума в края на третия ден. Инцидентът станал при грешка в завой, като по Форд-а му имаше и други повреди, макар и не толкова големи. Времето на норвежеца не бе трагично лошо, но изоставането се оказа достатъчно да позволи на Сордо да избяга на повече от минута пред Солберг.

Състезателят на Мини бе наистина доволен от днешното си представяне, след като вчера почти отчаяно обясняваше, че изобщо не му е ясно къде губи време, след като карането му е напълно чисто.

Нещата се получиха, което е добре. Какво чудесно рали направихме днес! – възкликна Дани. – Опитахме се да понатиснем малко, но същевременно не искахме да допуснем грешка. Утре ще е интересно.

След първите четирима отново е Евгени Новиков, следван от Франсоа Делкур и Пиер Кампаня.
Утрешният ден от 80-то издание на рали Монте Карло започва чак следобед и ще приключи късно вечерта.