Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Липса на сцепление мъчи Кубица

Липса на сцепление мъчи Кубица

76
0
Роберт Кубица

Роберт Кубица се оплака от липса на сцепление в днешната квалификация за Гран при на Сингапур. Полякът остана на осма позиция на старта, а очакванията бяха за малко по-добро представяне на Рено на бавното трасе.

– Наистина не знам каква беше причината, но нямах грип през цялото време и беше трудно дори влизането в топ 10 – каза полякът и коментира специално за ClubS1, че утрешното състезание се очертава още по-трудно, но и интересно за всички. – Когато липсва добър контакт с асфалта, гумите буквално се унищожават. При нас това бе много ясно видимо днес, но дори и при фаворитите има подобно поведение. Направо е невероятно, валя преди 6 часа, а още е мокро. Ако и утре е същото, ще е много трудно да се запазят гумите и твърдите, и меките, особено супер софт.

Все пак Кубица бе усмихнат в днешния ден и сподели още, че може би е достигнал почти пълния максимум на колата в квалификацията при тези условия и като цяло е доволен от бързите си обиколки и изобщо от работата си в тима.

Роберт дипломатично избегна темата за това как се е променила атмосферата в отбора за една година след разкритията за уреждането Гран при на Сингапур през 2008 г. – скандалът избухна точно преди 12 месеца.

– Вижте, аз съм в екипа от тази година. Не знам какво е било преди, не мога да сравнявам за добро или лошо.