Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Липса на сцепление тормози Буеми и Алгерсуари

Липса на сцепление тормози Буеми и Алгерсуари

41
0

17-и и 18-и се класираха пилотите на Торо Росо Себастиен Буеми и Хайме Алгерсуари във втората петъчна свободна тренировка на пистата Жил Вилньов. Трасето е абсолютно ново и за двамата, така че те трябваше да учат конфигурацията през първия ден изпитания.

– Отне ми известно време да науча пистата, като междувременно трябваше да се справя с липсата на прилепяне и да внимавам със стените – призна швейцарецът. – Затова и ми бе трудно да намеря границите на колата, която до последно не бе стабилна. Трябва да познаваш наистина добре трасето, за да си уверен в атаките си. Поне нямахме грижи с техниката.

Денят на испанския му съотборник също не бе лесен, тъй като и той страдаше от прекалено ниското сцепление.

– Трябва да направя още обиколки утре, за да съм в състояние да натисна повече. Мисля, че времената ни на обиколка ще се подобрят, а най-важното е да останем спокойни. Гумите се износваха сериозно, явно това ще е фактор в състезанието. По отношение на спирачките ситуацията бе добра, но там също можем да се подобрим – по отношение точките на спиране и настройката на педала. Ако утре не вали, очаквам да вървим наистина чудесно в неделя – категоричен бе Алгерсуари.