Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Липса на сцепление тормози Лотус

Липса на сцепление тормози Лотус

65
0
????? ??????????

Липса на сцепление пречеше на пилотите на Лотус Хейки Ковалайнен и Ярно Трули да извлекат максималния потенциал от своите болиди Т127 в тестовете преди 16-ия кръг от световния шампионат на Формула 1 в Япония.

– Според мен имаме основание да сме доволни от днешния ден. Изпълнихме цялата си програма и въпреки че нямаме същото ниво на сцепление като момчетата пред нас, мисля, че постигнахме целите си. Битката с преките ни съперници е вече доста ожесточена, а това е прекрасно, тъй като оставаме фокусирани вътре в екипа – коментира Ковалайнен.

Съотборникът му от своя страна не бе особено щастлив не само от нивото на прилепяне, но и от баланса и в двете тренировки.

– Има какво да извлечем от автомобила до утре. С малко повече работа тази вечер би трябвало да успеем да подобрим постиженията си. Иначе е прекрасно, че съм в Япония, където получавам невероятна подкрепа. Първото ми идване с Лотус също е специално и е лесно да се види какво означава този отбор за хората – заяви италианецът.

Като добър определи петъка техническият шеф Майк Гаскойн, тъй като никой от състезателите му нямаше технически проблеми.

– Направихме възможно най-много обиколки, защото прогнозата за утре е за дъжд, така че това ни бе единственият шанс да се кара на сухо за уикенда – допълни той.