Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Липсата на скорост коства на Макларън в битката за титлата, убеден е...

Липсата на скорост коства на Макларън в битката за титлата, убеден е Бътън

38
0
Дженсън Бътън

Липсата на скорост в началото на лятото през 2012 г. във Формула 1 се е отразила може би по-зле на Макларън, отколкото проблемите при спиранията в бокса, смята Дженсън Бътън.

Тимът спечели 7 победи този сезон (4 на Люис Хамилтън и 3 на Бътън), колкото има и взелият двете титли в Гран при Ред Бул (5 на Себастиан Фетел и 2 на Марк Уебър). Въпреки това отборът от Уокинг остана едва трети в класирането при конструкторите, а Хамилтън и Бътън са четвърти и пети в подреждането при пилотите.

Понякога наистина има проблеми и трябва да оправиш нещата. Но за нас най-трудно бе преди лятната ваканция, когато просто нямахме достатъчно скорост. Причината, поради която не се борехме за титлата, не бяха само грижите с издръжливостта. Темпото в този период от време не бе достатъчно добро в сравнение с това на съперниците – обясни Бътън. – Имахме проблеми с техниката, но те всъщност всичките се случиха през състезателни уикенди. Направихме 1400 километра на теста за млади пилоти и нямаше какъвто и да е проблем, нито един. Така че според мен нямахме късмет.

Дженсън имаше сериозни грижи, след като започна силно сезона с победа в Гран при на Австралия и второ място в Китай.

Опитвахме нови неща, защото имах проблеми най-вече с температурите на гумите. Те обаче не проработиха, тъй като съсипах гумите в Монако и Канада. През останалата част от годината нещата бяха по-добре. Бе наистина полезно да науча какво мога и какво не мога да направя с гумите – допълни световният шампион за 2009 г.