Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Липсва ми увереност в колата, призна Фетел

Липсва ми увереност в колата, призна Фетел

56
0

Себастиан Фетел призна, че му липсва увереност в колата в първия ден от уикенда на Монца в Италия. Във втората тренировка пилотът на Ферари бе само на 0.140 сек от най-бързия Валтери Ботас, но в първата бе на над 1 секунда от лидера Хамилтън.

„Можем да подобрим колата, каза Себастиан. – Още нямам увереността, която искам да имам, и от която се нуждая. Има няколко неща, които трябва да направим по-добре – балансът, стабилността и спирането.

Те са важни тук, за да имаш увереност. Утре трябва да сме по-добре по отношение на тези неща. В днешните сесии не бяхме на нужното ниво. Със сигурност ще бъдем по-бързи от днес, но не знам колко точно.”

Другият пилот на Скудерията Кими Райконен, който завърши 4-и и в двете сесии, смята също, че от Ферари може да се очаква още много. „Не беше лесно днес. Беше доста трудно, като колата не бе от най-лесните за каране. Сигурен съм, че когато подобрим нещата, тя ще бъде по-лесна за каране.”

На въпроса дали според него Ферари ще са силен конкурент на Мерцедес, както бяха на Спа миналата седмица, финландецът отговори: „Ще видим утре. Днес бе едва първият тренировъчен ден и времената не са представителни, защото не знаем какво са правили останалите отбори и пилоти на пистата