Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лиуци щастлив от шестото място, Сутил с проблем в спирачките

Лиуци щастлив от шестото място, Сутил с проблем в спирачките

59
0
Адриан Сутил,Витантонио Лиуци

– Какво лудо състезание! Малко като Австралия в началото на сезона – възкликна Витантонио Лиуци, след като финишира шести в драматичната Гран при на Корея днес.

Това е най-добрият резултат този сезон на италианския пилот на Форс Индия и той логично бе наистина щастлив.

– За съжаление се наложи да направим доста обиколки зад колата за сигурност, но решението да стартираме така бе правилно, тъй като пистата бе прекалено хлъзгава и по повърхността й имаше твърде много вода, крайно трудно се спираше. Накрая пък беше почти като нощно състезание, но без допълнителните светлини. Индикаторите на волана ми бяха толкова ярки, че почти се замаях! Въпреки недоброто сцепление успях да изградя чудесен ритъм и резултатът е прекрасен. След толкова много лош късмет е брилянтно да съм пак напред, още повече, че така увеличаваме аванса си пред Уилямс – каза още Тонио.

Съотборникът му Адриан Сутил пък успя да ядоса няколко от съперниците си на пистата. Дженсън Бътън (Макларън) заяви, че германецът се е опитал да го изхвърли от трасето, а Камуи Кобаяши (Заубер) така и не разбра опита за изпреварване, при който двамата се удариха.

– След като трасето поизсъхна, сложих интермедии и се опитах да изкарам цялата дистанция с тях. През цялото време обаче имах проблеми със спирачките. Непрекъснато блокирах и беше трудно да карам с постоянно темпо. Многократно излитах от пистата или изхвърчах нанякъде, минавайки покрай друг състезател. Накрая опитах да задмина Кобаяши, но изпуснах колата на мокро петно и го ударих. Не съм доволен от представянето си, но се радвам за отбора и Тонио – бе обяснението на самия Сутил.