Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лиуци: Целта ни е пето място при конструкторите

Лиуци: Целта ни е пето място при конструкторите

40
0

Витантонио Лиуци бе разочарован от това, че не завърши Гран при на Малайзия, но остана оптимист заради представянето на съотборника си във Форс Индия Адриан Сутил. Италианецът разяснява как е преминал неговият уикенд на Сепанг.

– В Малайзия не завърши състезанието, но до момента на повредата нещата вървяха добре за теб. Какво мислиш за надпреварата?

– Беше разочароващо, тъй като изпуснах възможност да спечеля точки. Направих добър старт от 10-и на грида – отидох осми в първия завой. след това бях блокиран зад [Нико] Хюлкенберг, който се бореше със задните си гуми. В рамките на два-три тура успях да го изпреваря. След [Михаел] Шумахер спря и това ме направи седми, но после се появи проблемът с електрониката, повлиял на газта. Иначе съм почти убеден, че щях да финиширам седми или осми. [Люис] Хамилтън бе с доста добра скорост, но можех да удържа [Фелипе] Маса и Дженсън [Бътън].

– И двете коли бяха в топ 10 на квалификацията за първи път тази година, това удовлетворяващо ли беше?

– Да, постигнахме целта. В последната ми бърза обиколка блокирах предните колела в първия завой, където загубих време. Но третата част бе целта и я изпълнихме, макар че никога не сме напълно доволни!

– Адриан [Сутил] финишира пети, като удържа Хамилтън. Окуражен ли си от това, че отборът продължава да трупа точки?

– Определено, аз също щях да взема точки, ако бях завършил. Този път нещата бяха в полза на Адриан и той записа още един силен резултат за всички нас. Важно е, тъй като целта ни от самото начало е да се борим за пето място при конструкторите. Трудно е, защото Рено правят големи стъпки напред с всеки старт, но ще продължим битката. Затова целта сега и двата автомобила да финишират.

– Изгледа голямата част от състезанието в бокса. Какво научи за стратегиите?

– Беше доста интересно, особено след като големите екипи стартираха от дъното и бяха с твърди гуми. На нас ни помогна фактът, че потеглихме с мекия тип, а стана ясно, че Макларън и Ферари имаха проблеми точно с тази смес. Стратегията ни бе добра и Люис не можа да задмине Адриан. Като цяло позитивна надпревара за Форс Индия и трябва да продължаваме в тази посока.