Начало Други Льоб и Пежо 208 Т16 преминаха успешно техническия преглед преди Пайкс Пийк

Льоб и Пежо 208 Т16 преминаха успешно техническия преглед преди Пайкс Пийк

76
0
технически преглед

Себастиен Льоб и Пежо 208 Т16 Пайкс Пийк преминаха успешно техническия преглед преди 91-ото Състезание към облаците. Прочутото изкачване ще се проведе на 30 юни и това е първо участие в него за деветкратния рали шампион – един от множеството различни проекти в тазгодишната му програма.

Пежо 208 Т16 е в категорията без ограничения, чието име точно посочва, че всичко на практика е позволено. Техническият преглед обаче е задължителен, за да се демонстрира, че автомобилът и пилотът отговарят на определени осигурителни стандарти. Всичко премина без каквито и да е проблеми за Льоб и неговия „звяр“ с 875 к.с. Състезателят обаче трябваше да премине брифинга за новаците – фактът, че е най-успешният рали пилот на всички времена съвсем не означава, че получава автоматичен пропуск за други автомобилни категории.

Усеща се как се променя атмосферата. Пайкс Пийк е съвсем ново изживяване за мен и въпреки че вече правихме тестове, наистина не знам какво да очаквам в реалната надпревара. Имаш един-единствен шанс на това изкачване и трябва да изпълниш всичко точно. Досега автомобилът върви фантастично – коментира Льоб.

Сега вече всичко е готово за атака на върха – точно 25 години, след като Пежо счупи рекорда на изкачването с Ари Ватанен и 405 Т16. Тази година участниците са около 150, 13 са в категорията без ограничения. Утре ще се проведе квалификация, която ще определи реда, по който пилотите ще тръгват. Самото състезание е планирано със старт 8 часа местно време на 30 юни, като първи по трасето ще са моторите.