Начало Други Льоб и Саразин си размениха местата

Льоб и Саразин си размениха местата

85
0

Световният рали шампион, Себастиен Льоб, и бившият състезател в сериите Льо Ман, Стефан Саразин, си размениха автомобилите, като Льоб застана зад волана на Пежо 908 HDI на пистата Пол Рикар, докато Саразин кара Ситроен С4 WRC по близко трасе.

Льоб, който през 2005 и 2006 година се състезаваше в 24-те часа на Льо Ман с LMP1 Пескорало, направи пет обиколки на пистата в специално модифициран двуместен Пежо 908. След това направи и 15 обиколки сам, като най-доброто му време бе само със секунда по-слабо от това на Саразин.

„Беше страхотно. Особено щастлив съм, че със Стефан ни бе предоставена възможността да си разменим автомобилите” – каза Льоб. „Това, което винаги е впечатляващо при спортните прототипи и болидите, е скоростта им, както и уникалните сили на притискане. Но в случая трябва да призная, че най-много ме удиви невероятният въртящ момент, който произвеждаше дизеловият двигател на Пежо.”

„Бях малко изненадан от ограничената видимост в закрития кокпит, но скоро се почувствах достатъчно уверен, за да започна да натискам повече. Времето мина толкова бързо, че никак не исках да връщам колата после.”

След това Саразин, който е карал за Субару в Световния рали шампионат през 2005 и 2006 година, бе возен от Льоб в един 3-километров участък. Саразин имаше възможността да премине и 12 пъти сам по него.

„Беше страхотно да караш С4” – казва Саразин. „Дали бихме имали възможността да си разменим местата някой уикенд? Себастиен може да заеме мястото ми в ендуро състезание, а аз да карам в рали!”

„Имайки предвид предишните рали автомобили, които съм карал в миналото, бях много впечатлен от баланса и особено от преминаването през завоите.”