Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоб ще тества болид на Ред Бул в Барселона

Льоб ще тества болид на Ред Бул в Барселона

38
0

Петкратният шампион в Световния рали шампионат, Себастиен Льоб, ще кара за тима на Ред Бул в официален тест в Барселона този месец.

Французинът, който постигна пета поредна титла във WRC в неделя, ще направи и предварителен шейкдаун на Силвърстоун преди теста в Испания.

Льоб кара болид на Рено на пистата Пол Рикар миналата година. На него не му е чуждо карането на писта, като е управлявал и Пескароло LMP1 в 24-те часа на Льо Ман през 2005 и 2006 година.

Той обаче гледа сериозно на теста си с Ред Бул, който бе уреден покрай факта, че партньор на тима на Ситроен в рали шампионата е производителят на енергийни напитки, Ред Бул.

„Много съм доволен от подаръка, който ми предоставиха Ред Бул покрай петата ми титла” – казва той. „Вече имах шанса да тествам болид от Формула 1 миналата година, но тази година обстоятелствата ще бъдат малко по-различни.”

„Ще карам заедно с редовните пилоти от Формула 1 в официален тест. Само се надявам да не стана за смях.”

„Още от самото начало искам да опровергая всякакви спекулации, че може да карам във Формула 1 от следващата година. Определено ще шофирам Ситроен С4 в Световния рали шампионат.”