Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Боря се като луд с колата, когато е полусухо или полумокро

Льоклер: Боря се като луд с колата, когато е полусухо или полумокро

1697
0
Шарл Льоклер, Ферари
снимка: Спас Генев

Шарл Льоклер отново не бе доволен от поведението на своето Ферари SF-23 в променливи метеорологични условия, в каквито се проведоха квалификацията за спринта и самият спринт в Австрия. Сутринта в събота валеше, постепенно спря и пистата изсъхна. Льоклер бе шести в квалификацията, но получи наказание преместване с три места назад на грида заради това, че бе попречил в сесията на Оскар Пиастри. Стартира девети, а на финала бе 12-ти, докато съотборникът му Карлос Сайнц се качи на подиума.

„Доста неща се случиха по време на спринта, но бях бавен. В момента се боря като луд с колата, когато е полусухо или полумокро, със сликове. Трябва да разберем какво става, защото в три поредни състезания се оказваме в такива условия и постоянно имаме проблеми“, посочи Льоклер

„Изглежда постоянно нещо бъркам в карането си и това не помага на колата. Така губя увереност и тогава съвсем всичко се обърква. Наистина е жалко, но ще се трудя по-упорите, за да съм по-силен в такива условия максимално скоро“, продължи пилотът на Ферари.

„Иначе в спринта битката с Естебан Окон бе на границата, но аз харесвам такава борба и всичко е наред. Той се защитаваше страхотно. Винаги поставя колата в правилната позиция. С Люис [Хамилтън] в един момент се докоснахме и излязох настрани. Иначе останалото беше наред“, допълни Льоклер.

Льоклер стартира днес в Гран при на Австрия от втора позиция – до Макс Верстапен, който е на полпозишън. Той сподели, че се надява да влезе в топ 3.

„Подиум, да. Победа е друга история, тъй като очаквам Ред Бул и Макс да по-силни“, каза той.