Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Бяхме на границата, но на мен така ми харесва; Сайнц: „Забавно“...

Льоклер: Бяхме на границата, но на мен така ми харесва; Сайнц: „Забавно“ не е точната дума

6287
0
Карлос Сайнц, Шарл Льоклер
Карлос Сайнц и Шарл Льоклер; снимка: Спас Генев

Карлос Сайнц води в продължение на 14 обиколки в Гран при на Италия пред обожаващите Ферари тифози на пистата Монца, но не бе в състояние да удържи Макс Верстапен, който пресече финала пръв за десети пореден път този сезон. В края на надпреварата испанският пилот и съотборникът му Шарл Льоклер накараха феновете и тима си да изтръпнат на няколко пъти. Двамата водеха ожесточен двубой за последното място на подиума. Льоклер атакува агресивно няколко пъти.

„На мен лично много ми хареса да се състезавам с Карлос. Такива трябва да са надпреварите – през цялото време. Напомни ми за дните в картинга, когато и двамата бяхме на лимита“, каза Льоклер след финала

„Аз дадох повече от нужното при атаките, а Карлос – при защитата. Това показва колко много означава за нас подиумът тук, на Монца. Да, беше на границата, но винаги съм казвал, че така харесвам състезанията. И днес беше страхотно. Истинска забава“, продължи монегаскът.

„И двамата мърдахме прекалено при спиранията, но не се оплаквам. Точно тези двубои обичам в надпреварите. Адреналинът, който нахлува, когато водиш такава битка“, допълни Льоклер.

На въпрос дали на него му е било забавно, Сайнц отговори: „Не съм сигурен, че „забавно“ е точната дума.“

„Според мен беше много твърд двубой. Дадох абсолютно всичко от себе си. Беше много, много трудно. Нямаше как да стане по-трудно от всичко, което ми се случи днес. През абсолютно цялото състезание натисках страшно здраво, за да се опазя от някой Ред Бул зад мен. Това очевидно претовари задните ми гуми. Накрая си платих цената за това, но сторих всичко по силите си, за да се защитя срещу всички. Стигнах до финала трети, но определено бе безкрайно сложно“, коментира Сайнц.

„Винаги е удоволствие да се състезавам с Шарл. Той е страхотен пилот, също като Макс [Верстапен] и Чеко (Серхио Перес – б.р.). В крайна сметка беше удоволствие и се надявам и зрителите да са се насладили. Сега мисля, че трябва да продължим да работим по темпото си и поведението на гумите. Мисля, че днес бе очевидно как ги износвахме малко повече и просто ни липсваше известно темпо. Но стъпката напред спрямо Зандвоорт определено е голяма. Този уикенд бяхме „най-добри от останалите“, което е добър резултат при тези обстоятелства за тима“, добави Сайнц, който бе избран и за пилот на деня.