Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Чувствам, че предимството на Ред Бул ще бъде по-видимо на писта...

Льоклер: Чувствам, че предимството на Ред Бул ще бъде по-видимо на писта като Барселона

3860
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер не е голям оптимист за предстоящата Гран при на Испания. Пилотът на Ферари вярва, че Ред Бул ще има предимство на пистата край Барселона. С мнението на Льоклер се съгласи Джордж Ръсел от Мерцедес.

Ред Бул наложи доминацията си в началото на сезон 2024 в F1. След това отборът от Милтън Кийнс претърпя някои поражения. Те са дължаха заради проблеми със спирачките и липсата на гъвкавост на автомобила при преминаване през неравности и бордюри

Ред Бул беше победен от Ферари в Австралия. После тимът се върна на върха в Япония и Китай. В Маями Макс Верстапен остана втори, тъй като не успя да се справи с Ландо Норис. Пилотът на Макларън показа отлична скорост и имаше нужната доза късмет. Така той записа дългоочакваната първа победа в F1.

На Имола Верстапен отново триумфира, макар да беше сериозно притискан от Норис. Седмица по-късно Ред Бул записа най-лошото си състезания от началото на. Тимът изпитваше огромни затруднения на бавната и тясна писта в Княжеството. Това позволи на Шарл Льоклер и Ферари да спечелят, следвани от Оскар Пиастри, Карлос Сайнц и Ландо Норис. Верстапен остана едва шести в Монако и беше заклещен зад Джордж Ръсел. Серхио Перес не завърши Гран ри на Монако заради инцидент в първата обиколка.

Ред Бул се върна на победния връх в Канада. Отборът от Милтън Кийнс успя да се справи с Макларън благодарение на по-добрата стратегия при променливите условия на пистата Жил Вилньов.

Следващата седмица F1 се отправя към Барселона. Пистата Каталуния разполага с различни типове завои, които показват силните и слаби страни на всеки един болид. Според Льоклер, преминаването към по-традиционните писти ще позволи на Ред Бул отново да разгърне пълния си потенциал. Състезателят на Ферари очаква австрийският тим да бъде много силен и в следващите две трасета в Австрия и Великобритания

„Чувствам, че предимството на Ред Бул ще бъде по-видимо на писта като Барселона. Но нека да изчакаме и да видим. Смятам, че и всички ще сме доста близо зад тях“, сподели Льоклер.

Джордж Ръсел се съгласи с мнението на Шарл Льоклер. Пилотът на Мерцедес е сигурен, че Ред Бул отново ще доминира в състезанията на предстоящите трасета в Европа.

„За никого не е тайна, че от Ред Бул имаха известни трудности с автомобила си през последните три състезания. Въпреки това те все още спечелиха две от последните три“, отбеляза Ръсел.

„Затова очаквам вероятно да направят малка крачка напред, когато се върнем към европейските състезания, които се провеждат на по-конвенционални писти.“

„Трябва да видим как ще се развие представянето им в Барселона. Увеличението на темпото, което видяхме този уикенд, не беше изненада за нас. На практика всички цифри във фабриката ни подсказваха, че ще намерим голяма част от представянето с тези подобрения.“

„Уикендът в Барселона ще бъде интересна за всички, Аз съм уверен, че можем да се борим за местата в челото“, каза още пилотът на Мерцедес.

Междувременно Льоклер призна, че Ферари все още е в процес на оптимизиране на своя болид. Това включва изглаждане основната слабост на SF-24.

„Все още смятам, че една от слабостите ни са дългите, бавноскоростни завои, заради това се борихме доста в Китай“, обясни Льоклер.

„Това все още е област, върху която трябва да работим с автомобила. Мога да кажа, че това е основният проблем, който трябва да се реши. Но това не е всичко.“

„Има много малки детайли, събрани заедно, които правят разликата. Само един нов пакет с малко повече притискаща сила и малко по-малко няма да е достатъчен, за да се намали напълно разликата с нашите съперници“, добави пилотът на Ферари.