Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Дали Силвърстоун беше кошмар? То е кошмар от 3-4 старта насам

Льоклер: Дали Силвърстоун беше кошмар? То е кошмар от 3-4 старта насам

2328
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Пирели

Ферари взе точки в Гран при на Великобритания благодарение петото място на Карлос Сайнц. Шарл Льоклер финишира 14-ти на пистата Силвърстоун след кошмарно състезание. След финала той призна, че му е зле заради представянето на Скудерията напоследък. От победата си в Монако насам Льоклер най-доброто класиране на Льоклер е пето място в Испания.

„Не се чувствам добре. Твърде много ни дойде. През твърде много състезателни уикенди пристигаме на пистата и аз не знам какво да кажа. Целият отбор трябва да направи своеобразен рестарт. Има различна причина защо не се получава и това прави анализа и напредъка по-трудни“, каза Льоклер.

„Дали Силвърстоун беше кошмар? То е кошмар от 3-4 старта насам“, заяви още Льоклер

„Направих добър старт, но за съжаление състезанието не се получи по начина, по който се надявахме. От 15-ата обиколка нататък дъждът се усилваше. Ние мислехме, че ще завали още по-силно, затова спрях за интермедии. Изборът бе може би агресивен, но в онзи момент изглеждаше като че ли е добър, имайки предвид усещането в колата и прогнозата ни за времето.“

„За съжаление дъждът се усили достатъчно за интермедии след няколко тура. Дотогава моите гуми бяха съсипани и се принудихме да направим още едно спиране. Нещата се объркаха. Трябва да разгледаме станалото и да се постараем да извличаме максимума от всяка възможност по-нататък“, допълни Льоклер.

Сайнц коментира, че петото място бе възможният максимум на Силвърстоун

„Представянето ни в състезанието бе солидно и взехме максималния възможен резултат – пето място и най-бързата обиколка. Състезанието бе трудно при смесените условия на трасето, но успях да скъся разликата спрямо болидите пред мен. За съжаление ни липсваше малко скорост, когато пистата изсъхна и трябваше да се задоволим с петата позиция“, обясни Сайнц.

„Ясно е, че трябва да направим още една крачка напред, за да се доближим до съперниците си. Сега имаме малко време да се прегрупираме и да се върнем още по-силни в Унгария“, добави испанският пилот на Ферари.