Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер доволен от първата позиция въпреки удара в края на Q3

Льоклер доволен от първата позиция въпреки удара в края на Q3

2760
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка Ферари

Шарл Льоклер спечели квалификацията за Гран при на Монако по много драматичен начин. Пилотът на Ферари записа най-бързата обиколка в началото на Q3, но се удари в бариерите в края на сесията. Това доведе до червен флаг и спиране на сесията, което гарантира първата стартова позиция на монегаска. Това е първи полпозишън за Льоклер от Гран при на Мексико през 2019 и също така дебютен на родна земя и осми в неговата кариера.

„Срамно е да завършa квалификацията си в стената. Не се чувствам напълно щастлив, но съм доволен от постигнатото време за обиколка. Никога не съм имал късмет на родна земя. Много ме притеснява състоянието на скоростната кутия“, сподели Льоклер.

„Първият завой бе много коварен, но успях да го взема по най-добрия начин. Вторият и третият сектор бяха перфектни за мен. Много се радвам да съм на полпозишън в Монако.  Точките се раздават утре, така че трябва останем максимално концентрирани за състезанието“, заяви Шарл Льоклер.

Състезателят на Ферари отхвърли вероятността да е катастрофирал умишлено с цел да запази първото място.

„Ако го правих нарочно, щях да се ударя много по-здраво. Дано задната част на колата е в добро състояние, защото не изглежда по най-добрия начин“, завърши пилотът от Монако.

Шефът на Ферари Матия Биното обясни, че е много загрижен за състоянието на колата и в момента тя се проверява от инженерите на италианския отбор.

„Вярно е, че в момента сме много притеснени. Твърде е рано да се каже какви са щетите по болида. Нашите инженери и механици се надяват да поправят колата възможно най-бързо“, каза Биното.

Също така той коментира и представянето на своите пилоти.

„Не очаквахме да сме на полпозишън. Бяхме много доволни след тренировките в четвъртък. Хубаво е да видим Сайнц да е толкова близо до Льоклер. Засега се справя много добре и леко разочарован, че не е на първа редица. Мисля, че победата ще е много трудна. Няма да е лесно да задържим Макс и другите коли зад себе си, но ще дадем всички от себе си, за да запишем добър резултат“, завърши Матия Биното.