Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 CEO-то на Пирели: Льоклер е смесица между Вилньов и Сена

CEO-то на Пирели: Льоклер е смесица между Вилньов и Сена

2819
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: ФИА/F1

Шарл Льоклер спечели много фенове от началото на кариерата си във Формула 1. Първият му сезон във Ферари покори голяма част от тифозите, а и ръководството на тима, който му даде петгодишен договор. Шефът на Скудерията Матия Биното отбеляза, че подиумът в първото състезание за сезон 2020 се дължи основно на Льоклер, тъй като колата изостава от съперниците като скорост. Похвали към Льоклер отправиха и други сериозни фигури в Италия, сред които и главният изпълнителен директор на Пирели Марио Тронкети Провера. Той сравни 22-годишния състезател с две от легендите на спорта в коментар пред Радио Раи.

„Според мен Льоклер е смесица между [Жил] Вилньов и [Аертон] Сена. Притежава безскрупулността на Вилньов, както и природния талант и спокойствието, които имаше Сена. Състезанието (в Австрия) демонстрира изключителните качества на Льоклер. Той се възползва от колата за сигурност и спечели максимума от двете изпреварвания, а това накара феновете да мечтаят. Спаси положението в ден, който можеше да е много лош за Ферари, сътворявайки същевременно страхотно шоу“, каза Провера.

Следващият старт е на същата писта и самият Льоклер призна, че чувството е необичайно

„Определено е странно, че ще се състезаваме пак на това трасе. Необикновен опит е. Обикновено при пристигането на дадена писта разполагаш с натрупана през предходната година информация и в петък се трудиш да разбереш как се държи колата ти. Тази година обаче, освен ако не завали, вече имаме много полезна информация, а и знаем какво е поведението на болида.“

Тимът на Ферари ще се опита да внедри някои нови компоненти в SF1000 за предстоящата Гран при на Щайермарк. От тима не очакват да съкратят много изоставането си, което според Биното възлиза на около секунда, но се надяват да имат възможност за сравнителни тестове.