Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Марко и Норис са по прогнозите. Това е метод да прехвърлиш...

Льоклер: Марко и Норис са по прогнозите. Това е метод да прехвърлиш топката на съперник

3310
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер отказа да прави предвиждания за Гран при на Канада и заяви, че специалисти по прогнозите са Хелмут Марко и Ландо Норис. Той не иска да прави предположения къде се намира Ферари спрямо Ред Бул и Макларън.

„Такива предвиждания винаги правят други – един уикенд Хелмут, Ландо на другия. Никой не обича да започне уикенда, чувайки, че е фаворит. И никога няма да чуете от мен, че ние сме фаворити на 100%. Това е просто метод да прехвърлиш топката на съперник. Изобщо не е необходимо подобни изказвания да отразяват реалната картина на пистата“, сподели Льоклер

„Реалността е, че три отбора са толкова близо дори на писта с характеристиките на монреалската, че е много трудно да се посочи с пръст Ферари. Въпросът е кой ще свърши по-добра работа“, продължи Льоклер.

„Тази година може да получим възможност (за по-добро представяне). Според мен Монреал не пасва на силните страни на Ред Бул. Това може да е шанс за нас. Но битката между нас, Макларън и Ред Бул определено ще е близка. Затова трябва да извличаме максимума от всичко. Това, което ни липсваше тук през годините, бе кола, която да е достатъчно добра, за да спечели. Миналия сезон имахме проблем в квалификацията. Вървяхме наистина добре в състезанието, но стартирах от твърде задна позиция“, каза още Льоклер.

Тимът на Ферари бе глобен с 5000 евро заради грешката да пусне Льоклер на пистата с гуми интермедия без рейс контролът да е обявил тренировката за сесия на мокра писта.

Монегаскът бе четвърти във втората петъчна тренировка, а съотборникът му във Ферари Карлос Сайнц бе 13-ти. Почти никой обаче не обърна сериозно внимание на времената, защото условията на пистата се променяха постоянно през деня за подготовка.

„Нямаше какво толкова да се научи от петъка, защото условията бяха различни при всяко излизане на пистата“, посочи Льоклер.

„Направихме доста обиколки, което е положително. Ще се постараем да вложим всичко в квалификацията“, добави той.

Сайнц определи първия ден от уикенда на пистата „Жил Вилньов“ като „определено канадски петък с много промени във времето“

„Въпреки това карахме възможно най-много. Направихме доста прилични серии със сликове и интермедии. Не е лесно обаче да се правят каквито и да било заключения от тези обиколки. Ние трябва да се съсредоточим върху себе си и да се подготвим максимално добре за квалификацията“, коментира испанският пилот на Ферари.