Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Моето състезание беше кошмар. На правите ни липсваха 20-25 км/ч

Льоклер: Моето състезание беше кошмар. На правите ни липсваха 20-25 км/ч

4197
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер е карал с дефицит от 20-25 км/ч на правите заради проблема със задвижващата система в болида си, каза самият пилот след Гран при на Канада. Монегаскът губеше твърде много време, когато получи съобщение, че нещо не е наред с агрегата. След това от Ферари му казаха да опита да се задържи със сликовете си на твърде мокра писта, което бе невъзможно. В крайна сметка отборът го прибра. Скудерията записа двойно отпадане на пистата „Жил Вилньов“, тъй като и Карлос Сайнц не завърши.

„Състезанието ми беше кошмар от старта до края. Не знам какъв беше проблемът с двигателя. От потеглянето губех 1,2 сек на правите. Така беше до спирането в бокса. Сложихме сликове, а пистата бе все още твърде мокра. Трябваше да поемем някакви рискове, защото знаехме, че така или иначе ще завършим извън точките. А бяхме наясно, тъй като на правите ни липсваше 20-25 км/ч скорост“, обясни Льоклер

„Рестартирахме колата по време на спирането в бокса и магически нещата се подобриха. Но все още не знаем защо въртящият момент на излизане от завоите бе непостоянен. Беше невъзможно за каране. Състезанието бе изгубено от момента, в който се появи проблема със задвижващата система“, продължи Льоклер.

Льоклер бе категоричен, че тимът на Ферари трябва да реагира рационално на кошмарния си уикенд в Канада.

„Както не преиграхме в Монако, така не бива да реагираме твърде остро и сега. Но от случилото се в това състезание ме боли. Изгубихме добри точки с двойното отпадане. И определено трябва да прегледаме проблема със задвижващата система. Като цяло обаче трябва да внимаваме с реакциите по отношение темпото на болида ни. В крайна сметка всеки има и добри, и лоши уикенди. В квалификацията изтървахме Q3 за три стотни от секундата. Усещането в колата определено не бе добро. Необходимо е да анализираме всичко и да се постараем да разберем какво се обърка“, каза още Льоклер.

Сайнц каза, че Гран при на Канада е от състезанията, които трябва бързо да бъдат забравени

„Знаехме, че ще ни е трудно, защото през целия уикенд имахме проблеми със сцеплението и управлението на колата. Цялото състезание бе на ръба. При опит да натисна за изпреварване в DRS влакчето сбърках при качването на бордюр. Извинявам се на отбора и на Алекс [Албон]“, каза испанският пилот на Ферари.