Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер смята, че в новостите на Ферари за SF1000 има потенциал

Льоклер смята, че в новостите на Ферари за SF1000 има потенциал

2424
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Тимът на Ферари изкара зает петък, през който направи сравнителни тестове на някои нови компоненти и поведението на болида си SF1000 през миналия уикенд на пистата Ред Бул Ринг. В Маранело ускориха развойната програма и част от елементите, предвидени за Гран при на Унгария, бяха изтеглени за втората надпревара в Австрия.

От Скудерията отбелязаха също така, че по-голямата част от подготовката на тима е била посветена на състезанието заради прогнозата за дъжд утре. Шарл Льоклер записа девето време в следобедната тренировка. Най-доброто постижение на Себастиан Фетел го доближи до съотборника му, но то бе анулирано заради нарушаване ограниченията на трасето. Следващото му по сила време го остави в дъното на таблицата – 16-ти.

„Беше труден ден, макар че към края постигнахме известен прогрес в сериите с много гориво“, коментира Льоклер

„Да видим дали утре или в неделя – в зависимост от времето – ще постигнем допълнителен напредък с малко гориво. В докараните сега новости има потенциал. Трябва да продължим да работим по тях, да ги изпипаме, да определим какво точно могат да ни донесат.“

„Доволен съм от възможността за дъжд. Дано вали и да не е прекалено силно, за да можем да караме и да видим къде ще се класираме на стартовата решетка.“

Фетел каза, че колата му е работела много по-добре в сравнение с миналата седмица

„От самото начало бе различен болид и просто можех да го управлявам. Сега се надявам да продължи така. Утре може да вали, квалификацията да е в неделя – за всеки случай се подготвихме за всякакви варианти. За нас главното днес бе да изпробваме новите неща. Имаме още работа да открием варианта, при който автомобилът е в най-добра форма. Пробвахме няколко неща със спирачките, все още търся ритъма. Иначе свършихме обичайната си работа в петък“, допълни немският пилот.