Начало Избрани Льоклер: Очаквахме дъжд, който така и не дойде

Льоклер: Очаквахме дъжд, който така и не дойде

1365
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер, снимка Ферари

Шарл Льоклер бе видимо разочарован от действията на Ферари в Q3. Пилотът на Ферари остана едва десети в квалификацията в Сао Пауло заради поредната объркана стратегия на Скудерията.

Льоклер показа добро темпо в първите две част от квалификацията и изглеждаше, че имаше възможност да се класиране поне на втора редица. Метеорологичните условията на пистата Интерлагос се променяха постоянно. В началото на сесията пистата бе мокра, което накара пилотите да използват интермедии. С напредване на времето трасето изсъхна все повече, което позволи използването на сликове.

Ферари отново „изненада“ всички в падока с решението си да пусна Шарл Льоклер с интермедии в началото на Q3. Монегаскът бе единственият на сравнително сухата писта, който не използваше сликове. Решението на Скудерията да изпрати своя пилот на трасето с интермедии нямаше никаква логика. Съвсем очаквано, Льоклер изпитваше огромни затруднения и се пързаляше по цялото трасе. По този начин той не записа нито една обиколка и ще потегли десети в днешното спринтово състезание в Сао Пауло.

„Очаквахме дъжд, който така и не дойде“, сподели Льоклер „Ще говоря с отбора и ще се опитам да разбера какво можем да направим по-добре в тези условия. Изключително разочарован от резултата си в квалификацията, защото темпото беше налице. Сега трябва да се справим по-добре и да направим всичко възможно, за да се подобрим до края на уикенда“, допълни пилотът на Ферари.

Съотборникът на Льоклер Карлос Сайнц даде пето време в квалификацията в Сао Пауло. Испанецът излезе с меки сликове, но така и не успя да запише по-добър резултат. Състезателят на Ферари ще потегли с пет места назад в неделната Гран при заради смяна на двигател с вътрешно горене.

„[Беше] лудост, абсолютна лудост, най-вече заради времето и избора на гуми, особено в Q3. Това[бяха] много трудни условия“, обясни Сайнц.

„Опитах се да натискам много и вероятно прекалих. Направих няколко груби грешки, които вероятно ми костваха класиране на втора или трета позиция. В крайна смета първата позиция бе за Кевин. Мисля, че го заслужава. Всъщност аз съм му голям фен и наистина се радвам за него“, добави пилотът на Ферари.