Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Правим всичко възможно, за да не е скучно

Льоклер: Правим всичко възможно, за да не е скучно

1773
0
Шарл Льоклер, Ферари
снимка: Иван Тенчев

Иван Тенчев, Маями. Шарл Льоклер заяви, че лично той прави всичко възможно за това шампионатът да не е така скучен, както изглежда след 4 победи в първите 4 състезания за Ред Бул. На въпрос на американска журналистка как трябва да оценяваме сезон с подобна доминация и какво правят останалите, пилотът от Монако отговори, че лично той ще стори всичко по силите си това да се промени, но Ред Бул са наистина много напред.

„Вижте, във всички спортове има периоди, през които един отбор доминира. И във Формула 1 има такива, но правим всичко възможно, за да ги настигнем“, заяви Льоклер

„Няма съмнение, че резултатът в Баку бе добър след три трудни състезания, в които нямахме и шанс. Но още по-важно е, че се развиваме и се подобряваме и като състезателно темпо“, допълни той.

Льоклер коментира също така темата за скъсените DRS зони. Според него това не са добри решения, защото не помагат за повече изпреварвания и не би трябвало да се случва и в следващите състезания.

„Напротив, тази година колите се следват много по-трудно, защото се подобряват като аеродинамика. Изпреварването става по-сложно. Особено в бавните завои не може да стоиш зад колата пред теб“, бе конкретен Шарл.

Монегаскът отказа да разкрие какви точно ще са новите елементи по Ферари SF-23 този уикенд. Такива почти сигурно ще има въпреки малкото време от предходното състезание. Шефът на тима Фредерик Васьор потвърди тези очаквания.

„Трябва да сме доволни, че в Баку изградихме едно добро състезателно темпо“, заяви французинът. „То бе резултат от работата ни през последните седмици. Даде ни самочувствие и увереност, че сме на прав път, но имаме още много работа и планирахме първите актуализации на колата за Маями и за следващите няколко състезания. Важно е обаче какво ще ни донесат и какъв ще ефектът от тях, как ще го извлечем. Подобренията са едно, но ефектът може да е различен при различно извличане на ефекта от тях.“

Според Васьор обаче е важно тимът да има и достатъчно детайли като наличност, защото в следващите състезания в Имола и Монако има много големи опасности от удари в близките мантинели

„Трудно е да се правят много нови детайли при това положение. Но положението е такова за всички и нямаме избор. Трябва да правим нови неща, ако искаме да доближим Ред Бул. При този формат на календара може да се правят само малки крачки състезание за състезание, не големи пакети“, добави шефът на Ферари в F1.