Начало Избрани Льоклер събра 358 000 евро за пострадалите от наводненията в Емилия Романя

Льоклер събра 358 000 евро за пострадалите от наводненията в Емилия Романя

526
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер, снимка Ферари

Шарл Льоклер събра 358 000 евро за Емилия Романя. Пилотът на Ферари продаде на търг каската, състезания си гащеризон, обувките и ръкавиците, с които участва в Гран при на Монако. Приходите от продажбата отидоха за пострадалите хора от наводненията в италианския регион през втората половина на месец май.

Тазгодишното състезание на Имола трябваше да се проведе на 21 май. За съжаление няколко дни преди началото на уикенда в Италия заваляха поройни дъждове, които причиниха наводнения и свлачища. Един от най-засегнатите райони бе Емилия Романя, където се намира и пистата Имола. Самото трасе също пострада тъй като беше наводнен падока на F2. Сред пострадалите селища бе и град Фаенца, където е разположена основната фабрика на екипа на Алфа Таури

От F1 внимателно наблюдаваха обстановката около Имола. В крайна сметка ръководството на шампионата реши да отмени тазгодишното издание на Гран при на Емилия Романя. Това решение бе съгласувано с ФИА и организаторите на събитието ACI.

Ферари реши да помогне на пострадалите от природните бедствия и дари 1 млн. евро на Емилия Романя. F1 също последва примера на Скудерията и на свой ред дари 1 млн. евро на италианския регион, както и всичките храни и напитки, които бяха донесени за събитието. Същевременно организаторите на състезанието в Имола обещаха да върнат парите на всички хора, които са си купили билети. Разбира се, има и опция техните билети да бъдат презаверени за 2024 г. От F1 също така обявиха, че продават на търг всички трофеи и предмети, които трябваше да се раздадат на подиума на пистата Имола.

От Априлия също не останаха безучастни. Италианският производител дариха по 10 евро за всеки фен, който посети традиционното събитие „Aprilia All Stars“ в Мизано. В крайна сметка приходите от различни инициативи за набиране на средства доведоха до сумата от 200 000 евро.

Льоклер също реша да подпомогне хората, засегнати от наводненията и свлачищата в Емилия Романя. Миналата седмица пилотът на Ферари обяви, че ще продаде на търг каската, костюма, обувките и ръкавиците, с които е участвал в домашната си Гран при на Монако и ще дари всички средства от продажбата на предметите на град Имола.

Каската на Льоклер носи името Bell HP77. Тя е с дизайн, вдъхновен от тази на покойния му баща. В крайна сметка каската беше продадена за 255 000 евро. В същото време състезателният гащеризон с цветовете на знамето на Монако е бил закупен за 51 000 евро. Обувките и ръкавиците, също специално изработени за домашното състезание с бяло-червена окраска пък са били продадени за общо 52 000 евро. Всеки от четирите предмета е подписан лично от Шарл Льоклер и е придружен от сертификат за автентичност

„Благодаря на всички, които участваха в търга. 358 000 евро са невероятна сума. Сигурен съм, че тези пари ще помогнат на много хора. Благодаря на всички“, написа Льоклер.

Льоклер участва и в тестовете на Пирели през вчерашния ден. Състезателят на Ферари направи 170 тура зад волана на SF-23, оборудван с прототипни гуми на италианския производител.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Charles Leclerc (@charles_leclerc)