Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер също смята, че Хамилтън не е непобедим

Льоклер също смята, че Хамилтън не е непобедим

3228
0
Шарл Льоклер пред Хамилтън
Шарл Льоклер пред Хамилтън: снимка: Спас Генев

Шарл Льоклер също смята, че Люис Хамилтън не е непобедим пилот. Подобно мнение изрази Макс Верстапен преди месец. Хамилтън спечели титлите във Формула 1 в последните 3 години, като има общо 6 корони в кариерата си. През тази той ще се бори за седма.

Според Верстапен обаче успехите на британеца се дължат в голяма степен на отличната кола на Мерцедес, както и на това, че Люис не е имал много силни съотборници в тима през последните години – Розберг и Ботас.

„Макс е прав, никой не е непобедим. Дори Люис, който очевидно е велик шампион, каза Льоклер пред Il Resto del Carlino. – Той със сигурност е по-опитен от мен. Във Формула 1 е от 2007 г., а аз от 2018 г.

Хамилтън е по-завършен пилот от мен. Аз трябва да се науча да се грижа по-добре за гумите си в състезанията. Люис е феноменален в това отношение.“

Бившият пилот на Ферари Кими Райконен смята, че тимът на Мерцедес като цяло също не е непобедим. Според него в последните години Сребърните стрели са загубили доста състезания, въпреки че спечелиха всички титли.

„Във Ферари имат нужда от повече скорост, каза финландецът. – В тима освен това трябва да са по-постоянни. Само тогава те ще могат да обърнат нещата и да се борят за титлата. Пожелавам им всичко най-добро.“