Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер след грешката с гумите: Ще говорим с отбора, Ферари: Гумите бяха...

Льоклер след грешката с гумите: Ще говорим с отбора, Ферари: Гумите бяха правилни

7245
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

В първия състезателен уикенд след лятната пауза във Формула 1 във Ферари не изкараха дори до състезанието – в Q3 на квалификацията за Гран при на Белгия се получи конфузна ситуация с гумите на Шарл Льоклер.

„Чакайте, какви са тези гуми?“, попита пилотът по радиото в края на Q3.

„Съжалявам, грешка е“, отговори рейс инженерът му.

След това Льоклер попита какво да прави и получи указание да направи обиколка с този комплект. Непосредствено след квалификацията спортният директор на Ферари Лоран Мекис заяви, че на болида на Шарл са били монтирани правилните гуми – в последния момент отборът взел да решение да сложи нов комплект.

„Не знам какво стана накрая. Ще го обсъдим с отбора“, заяви Льоклер веднага след квалификацията

Малко по-късно Шарл опита да каже, че не е станало нищо особено.

„Мисля, че имаше неразбирателство. Нищо кой знае какво не е станало. Споменах го, защото бях изненадан. Но това така или иначе не променя нищо по-нататък през уикенда.“

Льоклер допълни, че заради наказанията за смяна на компоненти от задвижващата му система подготовката му не е преминала както обикновено се случва.

„Не се подготвихме по обичайния начин за квалификацията, защото знаехме за санкциите. Подготвяхме се основно за състезанието. Но въпреки това времето на Макс [Верстапен] е… да, доста напред е. Не го очаквах. Ще говорим с отбора. Темпото му е изумително. Разликата спрямо него е тревожна. От Ред Бул са невероятно бързи и нямаме обяснение защо е така. При такава разлика в квалификацията ще е трудно да поддържаме темпото им в състезанието. Колата им изглежда силна от началото на уикенда.“

„Утре състезанието ще е трудно. Изглежда сме малко по-конкурентоспособни в надпреварите, но да, тази ще е сложна. Трябва да направя добър старт, бързо да си проправя път в колоната и след това ще видим какво ще стане“, каза още Льоклер.