Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Това е изненада за нас. Определено не очаквахме да се борим...

Льоклер: Това е изненада за нас. Определено не очаквахме да се борим за полпозишън тук

3463
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер спечели 21-ви полпозишън в кариерата си във Формула 1, побеждавайки в квалификацията за Гран при на САЩ на Circuit of the Americas. Монегаскът обаче бе тежко стресиран след финала, получавайки съобщение за анулирана бърза обиколка. По време на самата сесия той се тревожеше веднъж, че негов бърз тур е бил изтрит преди да установи, че всичко е наред. След края на Q3 състезателният му инженер Хавиер Маркос се обади по радиото, за да му каже, че Макс Верстапен не е спазил ограниченията на трасето.

„Изтрито време за Верстапен“, бе репликата на инженера.

„По дяволите, почвай с името“, отговори пилотът на Ферари.

„Верстапен изтрито време!“, поправи се Маркос.

„Аха, междувременно получих инфаркт!“, бе реакцията на Льоклер

След като се успокои, пилотът на Ферари коментира успеха си в квалификацията, който го поставя на първа позиция за неговия старт №100 в Гран при.

„Знаем, че по време на уикендите със спринт е по-важно от всякога да направиш чиста тренировка и ние го постигнахме. Всяка обиколка има значение. Изкарахме чудесна сесия. Започнахме уикенда със солидна база благодарение на работата на момчетата, свършена предварително по подготовката за уикенда. И усещането в болида бе чудесно от самото начало“, коментира Льоклер.

„Чувствах се добре. Бях доволен от карането си по време на квалификацията. В последния тур в Q3 обаче допуснах няколко грешки тук-там. Първата ми обиколка бе по-силна. За щастие втората бе достатъчно добра, за да спечеля пола. Не беше лесно за никого. Много се радвам, че ще стартирам в неделя от полпозишън.“

„Но това е изненада за нас. Определено не очаквахме да се борим за полпозишън тук“, продължи Льоклер

„Очаквания? Отдавна спрях да мисля по този начин. Пистата е много неравна. Колата се държеше добре на тази настилка, което дава нужната увереност, за да натиснеш във високоскоростните секции. Първи завой винаги е сложен, но пък винаги е по-добре да потегляш от челото, отколкото от дъното. Много съм щастлив. Мисля, че научихме страшно много неща този сезон. Научихме се как да извличаме максимума от колата плюс как да го правим редовно на 100%. Това представяне е добър знак за бъдещето. Обичам тази писта и атмосферата ѝ, както и тази в града, в страната изобщо. Страхотно е, че сме тук“, добави Льоклер.