Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Всяка обиколка бях на лимита; Сайнц: Бяхме близо до подиума, но...

Льоклер: Всяка обиколка бях на лимита; Сайнц: Бяхме близо до подиума, но нямахме възможност да се борим за него

2680
0
Шарл Льоклер; Снимка: Ферари
Шарл Льоклер; Снимка: Ферари

Шарл Льоклер завърши четвърти днес, а съоборникът  му във Ферари Карлос Сайнц беше шести пред тифозите на Монца след контакт с Джовинаци в първия тур. Скудерията се представяше стабилно на завоите, но на правите отстъпваха от болидите с двигатели Хонда и Мерцедес.

„Ако гледам собственото си представяне си днес, смятам че е от петте ми най-добри карания откакто съм във Формула 1. Беше хубаво състезание, всяка обиколка бях на лимита и взех всяка възможност, която имах. Например когато Ботас ме изпревари, аз веднага се опитах да си върна позицията. Беше горещо, но нека сме честни: уязвими сме на правите и състезанието ни беше трудно след втората кола на сигурността.“ – каза Льоклер.

„Много съм доволен от постижението, но гледайки как Макларън взеха двойна победа, а ние бяхме толкова близо до подиума… фрустриращо е, но това е положението. Постигнахме най-добрия възможен резултат за отбора.“

„Бяхме близо, но нямахме темпото и инструментите да се борим. Имахме определени слабости на тази писта и беше трудно да се борим. Жалко, защото бяхме близо до подиума, но нямахме възможност да се борим.“ – каза Сайнц.

Испанецът коментира и ситуацията с Антониo Джовинаци от първата обиколка:

„Бях от външната страна на пети завой, а той вероятно не ме видя и зави наляво и се стигна до контакт. Жалко за него, но беше състезателен инцидент и това е положението.“

„Най-уверен бях в квалификацията с гуми софт и добро сцепление. След това ми беше трудно и имах тежък уикенд. Ще анализирам какво мога да направя за да се справим по-добре през следващото състезание.“ – сподели Сайнц.