Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лопез и Роситър може да са двамата пилоти на USF1

Лопез и Роситър може да са двамата пилоти на USF1

40
0

Изглежда, че Хосе Мария Лопез е на път да си осигури едното място в тима на USF1, като за второто място е спряган британецът Джеймс Роситър.

Според аржентинското издание „Корса“ местният любимец Лопез наскоро е прекарал два дни зад волана на болид от Формула 3, за да се аклиматизира към болидите от Формула 1. Последният път, в който аржентинецът е карал някакъв болид, е било през 2006 година в GP2. Налице са обаче няколко спонсора, които са готови директно да съпроводят Лопез в тима на USF1. Мениджърът му Фелипе МакГъф също е потвърдил, че в момента има преговори.

Всъщност още в края на ноември се оказа, че Лопез е подписал условно споразумение, ако успее да доведе със себе си 8 млн. долара в спонсорски средства. Някои медии пък съобщават, че спортният директор на USF1 Питър Уиндзор вече работи върху издаването на суперлиценз за аржентинеца. Също така се говори, че Лопез предстои да пътува до Великобритания и Австрия, за да премине през няколко физически тренировки, а след това трябва да отиде в Шарлот, за да му бъде направена седалка и за да участва в събитията на отбора.

На този етап обаче няма много подробности около Джеймс Роситър, така че докато нещата около Лопез изглеждат почти сигурни, то ситуацията с британеца може да бъде причислена към категорията „слухове“.