Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лорънс Строл не е предлагал на Алонсо да премине в Астън Мартин

Лорънс Строл не е предлагал на Алонсо да премине в Астън Мартин

1403
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Алпин

Лорънс Строл не е предлагал на Фернандо Алонсо да премине в екипа на Астън Мартин, заяви говорител на екипа от Силвърстоун. Изявлението, цитирано от Моторспорт, бе предизвикано от слух, появил се през последните дни. Според информацията канадският милиардер отправил оферта към двукратния световен шампион да отиде в тима му и да стане съотборник на сина му Ланс Строл. Понастоящем титуляр в екипа е Себастиан Фетел. Четирикратният носител на короната в F1 сключи договор за няколко години, но трябва да договори условията си за 2022-ра.

„Лорънс не е предлагал на Алонсо място, както бе съобщено в някои медии“, заяви говорител на Астън Мартин

„Лорънс обядва с Флавио Бриаторе в Сардиния по време на лятната ваканция. Лорънс и Флавио са приятели. Обядвали са заедно в Сардиния многократно през годините. Било е социален повод, нищо повече.“

Слухът за оферта от Строл към Алонсо се появи малко, след като испанецът и Алпин обявиха официално, че пилотът ще кара във френския тим и догодина. Той сключи с екипа контракт за един сезон с опция за допълнително договаряне, каквото и постигнаха. Фернандо иска да кара автомобилите, които ще бъдат създадени според новите технически правила и ще се използват в спорта от догодина.

Що се отнася до договора на Фетел, то шефът на Астън Мартин в F1 Отмар Шафнауер заяви, че отборът не коментира контрактите на пилотите си. Той все пак сподели, че се очаква разговорите да приключат до броени седмици.

„Когато финализираме всичко, със сигурност ще направим необходимите съобщи“, добави Шафнауер.

Междувременно Тото Волф обясни, че Ред Бул трябва да освободи Алекс Албон от договора с екипа от Милтън Кийнс, за да може пилотът да отиде в Уилямс

Шефът на Мерцедес във Формула 1 и ръководителят на Ред Бул Кристиан Хорнер изразиха поредното си несъгласие този уикенд – по повод водените преговори за връщане на Албон като титуляр в спорта. Хорнер индиректно обвини Мерцедес, че блокира преминаването на състезателя в екипа от Гроув. Волф каза, че Ник де Врис също води разговори и заслужава да е в F1 толкова, колкото и Албон.

„Както вече споменах, Албон е пилот, който заслужава място. Но е трудно да се приеме 100% Ред Бул състезател в екип със задвижваща система Мерцедес. Така че ние ще се радваме да работим с него, стига да го освободят от контракта му. От друга страна подкрепяме Де Врис, а той води дискусии за мястото в Ред Бул“, обясни Волф.