Начало Други Лоренцо и Роси с двойна победа за Ямаха в MotoGP

Лоренцо и Роси с двойна победа за Ямаха в MotoGP

42
0

Хорхе Лоренцо спечели втората си победа в MotoGP на пистата Мотеги, като испанецът поведе Ямаха към двойна победа. Валентино Роси завърши на втора позиция.

Дани Педроса показа, че негови контузии преди началото на сезона са зад гърба му, като завърши на трета позиция. Зад него остана победителят от Катар – Кейси Стонър. Роси поведе в началото на надпреварата, докато Стонър с Дукати се забави и остана седми.

В началото изглеждаше, че италианецът ще спечели комфортна и лесна победа, но след няколко обиколки Лоренцо изпревари добре стартиралите Хонди и започна да доближава лидера. В продължение на седем обиколки младият испанец преследваше съотборника си, докато не го изпревари в деветия тур. След това постепенно двете Ямахи се отдалечиха пред състезателите на Хонда. Роси постепенно започна да губи темпо, докато Педроса започна да го доближава. Двамата се изпревариха един друг на няколко пъти, но накрая все пак по-опитният пилот запази втората си позиция.

И след като беше станал пети, Стонър нямаше темпото да достигне до първата позиция, но все пак успя да изпревари Андреа Довициозо, за да завърши накрая на четвърто място.

Марко Меландри пък може да бъде горд със своята шеста позиция с Кавазаки, като се пребори с Лорис Капироси след дълга битка. След инцидент в началото на надпреварата, който го остави назад сред състезателите, Мика Калио успя да се заслужи осмата позиция, с което доказа, че действително е качествен пилот.

След толкова малко тестови километри за повечето отбори не бе голяма изненада, че няколко от състезателите не успяха да направят правилния избор с гумите. Това важеше с пълна сила за Крис Вермюлен със Сузуки и Колин Едуардс с Ямаха.

Юки Такахаши още в началото удари Ники Хейдън отзад, с което надпреварата приключи за тях още в първия тур. Сете Гибернау бе другият отпаднал.

Класиране в Гран при на Япония, MotoGP:
1. Хорхе Лоренцо (Ямаха) 43 мин. 47.238 сек.
2. Валентино Роси (Ямаха) + 1.304 сек.
3. Дани Педроса (Хонда) + 3.763 сек.
4. Кейси Стонър (Дукати) + 5.691 сек.
5. Андреа Довициозо (Хонда) + 9.207 сек.
6. Марко Меландри (Кавазаки) + 30.555 сек.
7. Лорис Капироси (Сузуки) + 32.756 сек.
8. Мика Калио (Дукати) + 39.416 сек.
9. Джеймс Тосланд (Ямаха) + 43.106 сек.
10. Крис Вермюлен (Сузуки) + 43.245 сек.
11. Ранди де Пюние (LCR Хонда) + 44.834 сек.
12. Колин Едуардс (Ямаха) + 46.540 сек.
13. Алекс де Анджелис (Хонда) + 53.525 сек.
14. Николо Канепа (Дукати) +1 мин. 21.804 сек.
15. Тони Елиас (Хонда) + 1 об.