Начало Moto News Лоренцо на първа позиция в Португалия

Лоренцо на първа позиция в Португалия

79
0
Хорхе Лоренцо

Хорхе Лоренцо спечели полпозишъна на португалската писта Ещорил, където този уикенд се провежда трети кръг от световния шампионат МотоGP. Пилотът на Ямаха остави зад себе си Марко Симончели – съперникът от Сан Карло Хонда Грезини бе на път да вземе първата позиция на грида, но се удари към края на сесията. Трети остана Дани Педроса (Репсол Хонда). Успехът е 17-и в квалификации за Лоренцо в МотоGP, общо 43-и в кариерата му.

Само една десета от секундата бе разликата между първото и второто място на стартовата решетка. Симончели доминира и в двете петъчни тренировки, но днес – само пет минути преди финала на сесията – катастрофира, точно когато бе на път да подобри времето на испанеца. Това му отне шанса да излезе отново начело в подреждането, но борбата за почестите в състезанието тепърва предстои.

Всъщност топ 4 в днешната квалификация се събраха в едва 0,223 секунди, като третият Педроса бе само с 6 стотни по-бърз от Кейси Стоунър. След тях в класирането се наредиха Бен Спайс, Андреа Довициозо, Колин Едуардс, Карл Кръчлоу.

Валентино Роси бе девети и се оказа най-добре класиралото се Дукати. Италианската легенда има 10 подиума на Ещорил.